Twente Toastmasters

Mededeling
Vanwege de corona-virus situatie zijn veel bijeenkomsten online gehouden. Clubs die nu de overgang maken terug naar bijeenkomsten op locatie krijgen te maken met de 1.5 m regel en een limiet op het aantal mensen in de ruimte. Neem contact op met de club voordat u besluit naar één van onze bijeenkomsten te komen. Dit zorgt ervoor dat u niet voor een gesloten deur komt te staan.

Notice
Due to the corona situation, many meetings have been taken online. Now that clubs are returning to meetings on location they have to deal with the 1.5 m rule and a limit on the number of people that are allowed in the room. Please make sure to contact the club before you decide to attend one of our meetings to make sure you will not find yourself standing in front of a closed door.

Twente Toastmasters

Voertaal Nederlands en Engels
Clubdagen iedere 2e en 4e dinsdag van de maand
Tijden van 19.30 tot 21:30
Locatie

The cee spot
Brouwerijstraat 1
7523 XC Enschede

TM Site EasySpeak
Social Media

“Het woord is het grootste wapen, alleen ontbreekt vaak de juiste munitie.” MWAH 

Wie zijn wij?

Wij zijn Twente Toastmasters, een groep mensen die beter willen worden in het overbrengen van onze boodschap, in speeches en in presentaties.

We zijn twintiger en vijftiger, net begonnen en al meer dan 5 jaar bezig, relaxed en fanatiek, student, ZZP’er, en in loondienst, Nederlandstalig en Engelstalig. We wonen in Enschede, Oldenzaal, Hengelo, Borne, of elders in Twente en de Achterhoek.

Wat bindt ons?

Wat we delen is de wil en de passie om elkaar te helpen een betere spreker en presentator te worden. We zijn er allemaal van overtuigd dat de Toastmasters methode van “leren door te doen” daar de beste methode voor is. We weten dat je op het podium merkt dat je theorie mooi is, maar de praktijk nét wat anders uitpakt. Dat je met een publiek pas écht leert wanneer en hoe je verhaal hen pakt.

Hoe helpen wij elkaar?

We staan altijd klaar om een ander aan te moedigen om iets nieuws te doen, en spreken het vertrouwen uit in elkaars kunnen. We vertellen de ander waar hij of zij goed in is én waar we kansen zien voor verbetering, met concrete tips om die verbeterstap te maken. En af en toe doen we een workshop om allemaal iets over een onderwerp te leren.

Wat maakt Twente Toastmasters anders dan andere Toastmasters clubs?

We beginnen de avond met een klein vraag-en-antwoord-spelletje als warming-up: we vertellen wie we zijn, hoe lang we al lid zijn, en beantwoorden een vraag die iets te maken heeft met het thema van onze avond (bijvoorbeeld: wat vind je het leukste of vervelendste aan de herfst?). Zo leren we elkaar meteen een beetje beter kennen!

Aan het einde van de avond zorgen we voor een wat lossere sfeer bij de “wie zei dat?”-quiz. Een goed geheugen loont!

Word je bij ons een betere spreker of presentator?

Jij hebt daar zelf het meeste invloed op, want hoe meer je er in stopt, hoe meer je er uit haalt. Als jij je voorbereidt, kunnen wij je zeker helpen om beter te worden. Wij kunnen namelijk kritisch luisteren, je aangeven waar je sterke punten zitten, en je vertellen wat je kunt doen om te verbeteren. Je krijgt echt een persoonlijk advies. Het maakt voor ons niet uit of je net begint, of al een behoorlijk goede spreker bent.

Kom je een paar keer kijken om te zien hoe we het doen? Om een inschatting te maken of je bij ons op je plek bent? Je mag drie keer gratis kijken (en misschien zelfs wel mee doen met improvisatiespreken). Daarna kies je of je weer wilt gaan, of lid wordt. Vul het formuliertje onderaan de pagina in en kom langs!

    Neem contact met ons op

    Alle velden met een * zijn verplicht.